en naturlig och permanent behandlingsform för borttagning av fett, helt utan kirurgi!

På Skin Company har vi den modernaste maskinen för fetfrysning. 

Cryo21-metoden är genial då vi verkligen kan behandla alla ställen på kroppen med fettfrysning. Ta bort “gäddhäng”, dubbelhaka, magfett, celluliter tighta till låren, strama upp hud etc.  Cryo 21 behandling är en terapeutisk behandlingsform för borttagning av fett utan kirurgi.

Cryo21 skapar en termisk chock genom att temperaturen i fettcellerna reduceras. Denna process kallas apoptosis vilket resulterar i en gradvis degenerering och eliminering av döda fettceller. Denna processen tar ca 14 dagar och kroppen fortsätter att reducera kvarvarande fettceller de närmsta veckorna och månaderna.

Ylva, 44 om resultatet: ”Magen är mindre”

– Jag ville så gärna bli kvitt min stora och bulliga mage, men utan att göra en stor operation. Den här nya sortens fettfrysning lät intressant, och gissa om jag blev nöjd. Inte minst eftersom behandlingen inte gjorde ont, utan kändes som en sval och lugnande kroppsmassage. Det hela börjar med att behandlaren lägger ett kylande serum på huden, och sedan använder hon ett platt munstycke för att kyla ner fettet under huden. 

Från tidningen Amelia:

https://www.expressen.se/amelia/mode-skonhet/amelia-testar-fettfrysning-med-cryo-21-funkar-det/ 

Vad är Cryoterapi?


Cryoterapi är en ny och revolutionerande metod för fettborttagning som ger omedelbar och varaktig effekt. 

DSC_2425Cryoterapi revolutionen har äntligen kommit till Sverige. Karolinska Institutet i Stockholm har forskat på kylbehandling (Cryo-terapi) av fettceller. Deras studier visar att när man tillför vitt fett kyla så främjas tillväxten av blodådror som i sin tur omvandlar det vita fettet till brunt fett vilket är mycket lättare för kroppen att förbränna. Brunt fett är mer likt muskler i sin struktur så när brunt fett blir aktiverat så förbränner det vitt fett på ett väldigt effektivt sätt. Bruna fettceller förbränner energi och håller kroppstemperaturen regulerad.

Kylbehandling (Cryo-terapi) är godkänt av FDA, CE  och American Academy of Cosmetic Surgery- Behandlingen är helt trygg och ofarligt utan någon form av biverkning. Behandlingen känns som en behaglig kylig massage.

Vår metod är helt olika andra cryometoder då kylsonden förflyttas manuellt på de ställen man önskar att ta bort fett. Detta gör att man kan behandla hela kroppen. Andra modeller fäster man till kroppen med vacuum vilket lätt kan leda till brännmärken samt att de har mer begränsade behanlingsområden.

AVANCERAD TEKNOLOGI

Vår metod är genial då vi verkligen kan behandla alla ställen på kroppen. Ta bort “gäddhäng”, dubbelhaka, magfett, celluliter etc. Cryo 21 är en terapeutisk behandlingsform för borttagning av fett utan kirurgi. Cryo 21 skapar en termisk chock genom att temperaturen i fettcellerna reduceras. Denna process kallas apoptosis vilket resulterar i en gradvis degenerering och eliminering av döda fettceller. Denna processen tar ca 14 dagar och kroppen fortsätter att reducera kvarvarande fettceller de närmsta veckorna och månaderna.

Detta sker genom att maskinen reducerar temperaturen i området från 34°C till endast 8°C och detta utan att kunden känner något obehag av kyla. Efter 4-6 behandlingar är det inte ovanligt att kunden har mist hela 12 cm runt midjan eller 5 storlekar och detta helt permanent utan någon form av kirurgi.


Frågor och svar


Hur fungerar behandlingen?

Kylbehandlingen (Cryo-terapi) går till så att  kylsonden rörs manuellt på de ställen man önskar att ta bort fett. Cryo 21 skapar en termisk chock genom att temperaturen i fettcellerna reduceras. Denna processen kallas apoptos och är resultatet av en gradvis degenerering och eliminering av döda fettceller. Detta sker genom att maskinen reducerar temperaturen i området från 34°C till endast 8°C och detta helt utan att kunden känner någon forma av kallt obehag. När man tillför “vitt fett” kyla, främjar det tillväxten av blodådror som i sin tur hjälper till att omvandla det vita fettet till brunt fett. Brunt fett är mycket lättare för kroppen att förbränna.

Denna behandlingsmetod har visat sig ha positiv verkan även på muskel- och ledsmärtor. Precis som vid träning, frigör kroppen endorfiner som leder till omedelbar smärtlindring under denna typen av behandling. Den reducerar muskel- och seninflammation, och reducerar muskelskador pga uppsamling av mjölksyra i musklerna.


Hur lång tid tar varje behandling?

En behandling tar ca 20-30 minuter per behandlingsområde, oavsett vilket av område som behandlas.


Hur ofta kan man behandla ett område?

Det tar ca 14 dager innan alla döda fettceller kommer ut ur kroppen. Därför kan man inte behandla samma område för fettborttagning oftare än var 14:e dag. Man kan dock behandla andra områden i mellantiden och göra uppstramande behandlingar.


Hur många behandlingar behöver jag?

Etter 4-6 behandlingar är som regel det önskade resultatet uppnått. Detta är individuellt och avhängigt av hur stort problemet är. Processen i kroppen kan fortsätta i hela 8-12 veckor efter behandling.


Hur mycket fett försvinner efter varje behandling?

Det er individuellt hur mycket fett som försvinner vid en behandling, men det är inte ovanligt att efter en behandling med Cryo21 kan hela 20-30% av fettcellerna i området försvinna.


Är resultatet permanent?

Fettcellerna som fryses under behandling försvinner för alltid. I motsättning till bantning där man reducerar fettinnehållet i cellerna. Med cryoterapi så försvinner fettcellerna helt.


Bivirkningar?

Cryoterapi är FDA-godkänt och helt tryggt och ofarligt. Det finns inga kända bivirkningar. Området som behandlas kan bli lite rött efter behandling.