Xlash är Sveriges mest sålda ögonfransserum, det är till och med hela 3 miljoner människor världen över som använder sig av Xlash dagligen. Förutom längre ögonfransar kan Xlash även ge dig tjockare och friskare fransar.

Vilket ögonfransserum ska man välja?

Ögonfransserum kan  kännas som en djungel. Vad är skillnaden mellan olika ögonfransserum? Är alla säkra att använda? Vilket ögonfransserum ska man välja? I den här artikeln ska vi jämföra tre ögonfransserum och besvara några av dessa frågor!

Vad ska man tänka på när man köper ögonfransserum?

Alla är vi olika och tycker att vissa saker är viktigare än andra. När det kommer till ögonfransserum rekommenderar vi däremot att man ska leta efter ett par viktiga egenskaper hos det serumet man tänkt köpa.

Produkten har genomgått tester

Dermatologiskt -och oftamologiskt testat

Eftersom ögonfransserum är något som appliceras i ansiktet och dessutom väldigt nära ögat är det väldigt viktigt att se till att produkten genomgått en viss typ av tester. De viktigaste testerna för ett ögonfransserum är de som är utförda av en dermatolog och oftamolog. Kort sagt innebär dessa tester att produkten har testats under uppsyn av en dermatolog (Hudläkare) eller oftamolog (Ögonläkare). Ju fler sådana tester utförda desto säkrare produkt.

Säkra ingredienser

Utöver rena tester är det även väldigt viktigt att produkten innehåller säkra ingredienser. För ett par år sedan var det en stor diskussion om huruvida ögonfransserum ska få säljas i Sverige eller inte, detta på grund av det farliga ämnet isopropyl cloprostenate (IC). Det visade sig kunna orsaka problem för ögonen såsom irritationer, klåda, smärta, missfärgningar på både ögonlock och iris. Skrämmande! Som tur är har många av de problematiska produkterna slutat säljas i Sverige och de märken som från början har varit noga med att testa sina produkter, som Xlash exempelvis, finns kvar på den svenska marknaden.

Etablerade i Sverige

En annan viktig men inte lika självklar egenskap man bör leta efter är produkter som är etablerade i Sverige. Med andra ord kan man hitta dem hos de största svenska återförsäljarna men även att märket har en svensk hemsida. Då vi i Sverige har otroligt strikta lagar och regler för vad som är farligt och vad som får säljas eller inte kan man som konsument känna sig trygg att handla sådant som är etablerat i Sverige. Det krävs väldigt mycket av de företag som ska börja sälja sina produkter i Sverige och för att uppfylla de kraven måste de vara ytterst noggranna med sina produkter. Något man som konsument sällan tänker på!